Wat is het?

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in Tilburg. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding en de organisatie van de editie Tilburg. Swim to Fight Cancer Tilburg vindt plaats op zondag 26 augustus 2018. 

Op de 26e augustus kunnen kinderen vanaf 8 jaar (met een ouderverklaring en in bezit van diploma A) en volwassenen zwemmen in de Piushaven. Hoe cool is dat!
De route voor volwassenen is ongeveer 2 kilometer lang; kinderen kunnen kiezen uit 2 verschillende afstanden: 250 en 500 meter. 

Het doel van StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor fellowships. Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan wordt verwacht dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Door een fellowship (een subsidie) kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight cancer inzamelt kunnen de fellows dus meer kennis van kanker opdoen, delen en in de praktijk toepassen.

Inschrijfgelden en donatiegelden worden bij Swim to Fight Cancer strikt van elkaar gescheiden. Zie de veel gestelde vragen voor meer details.

Clinics

Om je goed voor te bereiden op de 2 km zwemtocht organiseren we, met veel hulp van het Sportbedrijf van de gemeente Tilburg en de landelijk Zwembond, voorbereidende clinics. Er worden 3 clinics per deelnemers aangeboden waarvan de laatste ook echt in open water zal plaatsvinden. De eerste twee vinden plaats in zwembad de Drieburcht; de laatste in open water.De clinics duren ongeveer 1 uur per keer.Inschrijven voor de clinics kan hier

De kosten voor deze clinics zijn € 20 per deelnemer.